Instellingkeukens, of overige grote horecakeukens, worden ook wel aangeduid als grootkeukens. Een grootkeuken kent een warme keuken, een koude keuken en een spoelkeuken. Respectievelijk worden er warme en koude gerechten bereidt en in de spoelkeuken vindt de reiniging plaats.

In een grootkeuken vind je uitsluitend professionele horeca apparatuur terug, welke praktische en hoog functionerend moeten zijn. Zo is een horeca vaatwasser in minder dan 5 minuten klaar en lijkt in niets op de vaatwassers die we van thuis kennen.

Kookketels voor de warme keuken

Instellingskeukens bereiden op grootschalige wijze maaltijden, meestal voor de eigen bewoners. Soep bijvoorbeeld kan met honderden liters tegelijk bereid worden dankzij kookketels. Daarnaast is er zelfs apparatuur beschikbaar wat maaltijden razendsnel afkoelt, zoals de snelkoeler, hierdoor kunnen maaltijden verantwoord gekoeld gedistribueerd worden – die eerder in bijvoorbeeld kookketels bereid zijn. Vooral cateringbedrijven maken hier gebruik van, of traiteurs die lokaal maaltijden leveren aan huis. Maar ook fabrikanten zetten kookketels in voor productielijnen van voedsel.

De leverancier

Een bekende en gerenommeerd fabrikant van o.a. kookketels is het bedrijf Spako. Hier kunnen bedrijven terecht voor de aankoop van niet alleen kookketels, maar ook rookkasten en overige apparatuur voor de productie van snacks, vis, vlees en vegan.

Overigens kan de klant ook bij Spako terecht voor de aankoop van gereviseerde horeca grootkeuken apparatuur voor voedselbereiding. Bezoek hier de website voor meer informatie.