De zomer in Nederland is nog steeds een feit. De temperaturen stijgen ook deze week weer ver boven de 25 graden. Heerlijk weer om een koud drankje te drinken op het terras of in de tuin. Of je nodig wat vrienden uit, om te genieten van een overheerlijke cocktail. Maar welke cocktails zijn nu echt geschikt voor het warme weer? Dit artikel geeft jou verrukkelijke cocktail opties, om te nuttigen in gezelschap. Zet de drankflessen maar koud, want hier komen de opties!

De verschillende soorten

Cocktails zijn er in alle soorten en maten. De ene is zoeter dan de andere. Maar wat alle cocktails in gemeen hebben, is dat ieder recept bestaat uit drie ingrediënten. Hierbij gaat het om minimaal één sterke drank, wat je kunt kopen in slijterij of online slijterij. Daarnaast wordt er ook vaak gebruik gemaakt van een garnering en een mixdrankje. Hieronder worden de lekkerste cocktails voor de zomer weergegeven.

Mojito

Een van de bekendste cocktails is de Mojito. Van oorsprong is het een Cubaanse cocktail met veel ijs, rum, limoen en munt. Hierdoor geeft het een zeer frisse smaak. Ideaal dus voor warm weer. Een Mojito wordt als volgt gemaakt. Pak een langwerpig glas en doe daar de volgende ingrediënten in: rietsuiker en limoen. Pers vervolgens de limoen en suiker fijn, zodat het limoensap zich mengt met de suiker. Voeg hier vervolgens munt, ijs en rum aan toe. Maak de cocktail af met bruiswater. Heerlijk genieten van een ijskoude Mojito!

Moscow Mule

Net zoals de Mojito, is de Moscow Mule een frisse cocktail met veel ijs. Daarnaast heeft het een kruidige smaak. De Moscow Mule wordt als volgt gemaakt. Vul een copere beker met crushed ijs. Voeg hierbij 45 ml wodka aan toe. Pers vervolgens verse limoensap door de cocktail en voeg daaropvolgend een half blikje gingerbeer toe aan de Moscow Mule. Roer vervolgens met een barlepel de cocktail door elkaar. Garneer met een muntblaadje of verse limoenschijf. Wederom een heerlijke frisse cocktail voor het warme weer.

Sex on the beach

Voor als je het echte vakantiegevoel wilt krijgen, is de cocktail sex on the beach het perfecte drankje. Wederom fris van smaak en heerlijk zoet. Maar hoe maak je nu een sex on the beach? Pak een glas en vul deze met ijs. Voeg hier 30 ml vodka en 30 ml perziklikeur aan toe. Maak de cocktail af met sinaasappelsap en cranberry sap. Roer daarna de cocktail door elkaar en drinken maar!