restaurant nieuwpoort.
restaurant nieuwpoort jachthaven. restaurant haven nieuwpoort. nieuwpoort haven restaurant. kycn nieuwpoort restaurant. nieuwpoort Eerst niet te vinden bij de eerste 10 pagina’s. Ipower bewijst zijn nut door in enkele weken op basis van een keyword de ranking fors te laten stijgen.
Restaurant De Haven Nieuwpoort.

Vanaf 1413 maken de stadsrekeningen melding van een “enghiene met appeelen”, van “eenen man slaende en betekenende de ueren van den daghe”.
De klokken werden vanuit Brugge en Amsterdam naar Nieuwpoort gebracht. Ondertussen is de reeks klokken op de halletoren zodanig uitgebreid dat de ganse inrichting omstreeks 1680 naar de stadstoren werd overgebracht, waar de beiaard beter tot zijn recht kon komen.
In 1735 werd deze beiaard, die niet zeer welluidend kan geweest zijn, door een nieuwe vervangen, met klokken gegoten door Pieter Vanden Gheyn uit Leuven. Enkele jaren later leverde Georgius Dumery uit Brugge nog enkele klokken. Deze beiaard werd volop ingeschakeld in het openbaar leven te Nieuwpoort.
De wereldoorlog 1914-1918 heeft hier bruusk een einde aan gesteld: de beiaardtoren werd door de Belgische genietroepen op 17 oktober 1914 tot ontploffing gebracht; alleen wat stukken brons, enkele beschadigde klokken en de handbeschermers van beiaardier Deschieter zijn bewaard gebleven.
 is het jaar waarin, na 35 jaar, de beiaardtraditie terug wordt opgenomen. Er zijn aanzienlijke vernieuwingen: zowel de architectuur van de toren, als de diachromatische vieroctaafsbeiaard zelf, wijken wezenlijk af van de vroegere.
De huidige toren is als bouwwerk voltooid en past bij de stijl van het kerkgebouw. De reeks van 67 klokken (basis Es, 1407 kg) werd gegoten door Marcel Michiels Jr., klokgieter te Doornik en werd gestemd volgens de Pythagorese stemming. Dit delicate werk gebeurde onder toezicht van Victor Van Ghysegem, een deskundige op dit gebied.
Dit keer werd de beiaard als muziekinstrument in de klokkenkamer opgesteld en niet meer in de campanile, zoals vroeger gebruikelijk was.
In 1992 werd de ganse installatie (met uitzondering van de klokken) vernieuwd door de firma Clock–O–Matic uit Holsbeek (B) waarbij de nieuwste technieken toegepast werden.
Er worden regelmatig beiaardconcerten en beiaardbezoeken georganiseerd.
Sunbeach Foods drinks with a seaview.
Brasserie restaurant tearoom Sunbeach te Nieuwpoort is een gerenommeerde zaak die werd opgericht in 1974. Het dynamisch team rond zaakvoerders Dirk en Brigitte biedt jullie een aangename stek met zicht op zee” food and drinks with a view.” Brasserie Sunbeach is een gevestigde waarde in Nieuwpoort en omstreken!
Hotel Cosmopolite Hotel, wellness seminars in Nieuwpoort.
En onze jachthaven is de grootste van West-Europa! Trotseer de Nieuwpoortse golven of swing de nacht in. Wij kunnen over Nieuwpoort blíjven opscheppen. Ontdek vooral zelf waarom deze unieke badstad úw bezoekje waard is. Reserveert u een kamer in hotel Cosmopolite?
Restaurant De Haven Visit Nieuwpoort.
Onze specialiteiten zijn verse vis, zeevruchte, mosselen, wilde rivierpaling, alsook vleesgerechten. Cafe de Paris. Bistro Du Port. Resto De Ark. In De Luwte. Vina i Delicije. Restaurant De Haven. SONO IO en BISTRO LUXX. Seastar Sailors Bar. Barza Beach Bar Nieuwpoort.
Cafe De Paris Nieuwpoort Visrestaurant Visrestaurant kaai 16 Nieuwpoort.
Café De Paris Nieuwpoort. De filosofie van onze zaak en van de chef bestaat eruit enkel de beste kwaliteits producten te gebruiken die op de markt worden aangeboden. De bereiding van al onze gerechten begint bij uw bestelling en ze worden u voorgeschoteld op ideale temperatuur.
GALJOEN.
Antoine Rabaut en het team van Newport Foodies en restaurant Feu d’Or’ verwelkomen jullie vanaf medio januari daar waar de zee Nieuwpoort binnenkomt: restaurant Galjoen. Gelegen in de grootste jachthaven van West-Europa en in het verlengde van de prachtige vaargeul, is het op zijn minst een bijzondere plek te noemen.
HOME KYCN.
Welkom op de website van de Koninklijke Yacht Club Nieuwpoort. Hier kunt u nader kennismaken met onze watersportclub in al haar facetten. De haven is prachtig gelegen aan stuurboord van de havengeul, op wandelafstand van de stad, en kan op elk getij aangelopen worden.